DESPRE ACCESORII

DESPRE ACCESORII

ACCESORII CAMERE AUTO


Accesoriile suplimentare față de pachetul de bază sunt oferite atunci când plasați comanda pentru o cameră video auto, prin bifarea lor la Opțiuni pe pagina de cumpărare a camerei dorite. De pe această pagină nu se pot comanda Accesoriile, aici doar sunt trecute descrierile lor.

Pentru a le comanda trebuie să o faceți din pagina de Contact.


1. Alimentator pentru Mod Parcare VIOFO - HK3, HK3-C, HK4

Firul ACC se conectează la siguranța care oferă curent doar pe contact. Firul Battery se conectează la o siguranță care oferă curent permanent. Recomandăm utilizarea suporților pentru siguranțe pentru conexiunea la tabloul de siguranțe. Înainte de a comanda suporții de siguranțe trebuie să verificați la panoul de siguranțe al mașinii care vi se potrivesc.
HK3/HK4 folosește curentul din bateria mașinii, acesta nu conține acumulatori. HK3/HK4 se folosește pentru camerele video auto Viofo atunci când doriți să folosiți camera atât în mers cât și în modul parcare. În Modul Parcare se pot înregistra maxim 200 de videoclipuri, apoi se vor șterge automat cele mai vechi.


Dispozitivul HK3/HK4 este recomandat pentru următoarele situații:
- doriți funcția Mod Parcare.
- întreruperea alimentării camerei pentru a proteja bateria mașinii. Valorile sunt: 11,8V, 12V, 12,2V, 12,4V. Dacă doriți o monitorizare video permanentă adică modul parcare activat continuu trebuie să circulați cu mașina aproape zilnic, sau la două zile, suficient de mult astfel încât acumulatorul autovehiculului să se reîncarce
- alimentarea de la bricheta mașinii nu este în concordanță cu pornirea/oprirea motorului ceea ce împiedică pornirea/oprirea camerei automat și de aceea sunteți nevoit să vă alimentați la o siguranță cu această funcție de pornire/oprire.
- doriți să nu ocupați bricheta mașinii sau accesul cu un cablu la ea este dificil. 

Lungimea totală a cablului este 3,95 metri. 3 metri de la cameră la cutia alimentatorului, 95 cm de la cutia alimentatorului la panoul de siguranțe. Dacă doriți să prelungiți acest alimentator va trebui să o faceți în zona celor 90 de centimetri.

Despre Modul Parcare:

Prima Opțiune a Modului Parcare este OFF, camera va înregistra doar când conduceți autovehiculul.

A doua opțiune se numește Auto Event Detection, camera va înregistra în modul parcare doar atunci când va detecta mișcare în raza de vizionare a camerei iar calitatea video este identică cu cea din filmările din timpul condusului. Opțiunea de buffer video este oferită doar la modelele A119 V3, A129, A129 Duo, A129 Pro, A129 Pro Duo, A139. În modul buffer camera va înregistra 15 secunde înainte de detecția mișcării și 30 de secunde după, iar videoclipurile vor avea 45 de secunde. Trebuie să țineți cont de faptul că pot apărea înregistrări nedorite de la mișcarea copacilor sau dacă unele obiecte sunt prea departe sau se mișcă prea încet nu este detectată mișcarea și nu se declanșează înregistrarea. Viofo este singura cameră video concepută China care are opțiunea de buffer video. 


Celelalte opțiuni ale modului parcare sunt de Time-Lapse (înregistrare video „pe repede-înainte” fără sonor) și Low Bitrate (4 mb/s înregistrare video și audio normală pentru fiecare canal video). Aceste două opțiuni oferă înregistrare permanentă atunci când mașina este parcată, avantajul fiind că nu veți pierde niciun moment cât mașina este parcată, nu contează dacă este detectată mișcare sau nu. Camera va scrie continuu pe card dar durata totală de înregistrare va fi mult mai mare comparativ cu înregistrarea normală din timpul mersului deoarece mărimea fișierelor este mai mică. Acest mod de înregistrare este cel mai sigur deoarece nu pierdeți niciun moment din timpul staționării autovehiculului. Cea mai lungă durată totală continuă a înregistrărilor este în Modul Time-lapse 1FPS, cea mai scurtă în modul Low Bitrate.
Dacă nu doriți ca să se înregistreze când mașina este parcată ci doar în mers, dezactivați Modul Parcare din meniul camerei.

Doar pentru modelele A129 și A129 DUO: atunci când camera este conectată la kitul de alimentare HK3/HK4 aceasta se oprește la 90 de secunde după oprirea motorului iar în cazul în care ați activat Modul Parcare acesta intră în funcție la 90 de secunde după oprirea motorului.

Modul parcare este funcțional și fără HK3/HK4, caz în care funcționarea se bazează pe conexiunea GPS (la camerele cu GPS). Condiția este ca să fie alimentată permanent camera. În acest caz trebuie să țineți cont de faptul că nu există protecția de descărcare a bateriei ca la HK3.2. Alimentator pentru Mod Parcare Street Guardian SGDCHW

Alimentatorul se folosește doar la camerele video auto Street Guardian, se montează la fel dar SGDCHW mai conține și doi suporți siguranță de tip Mini. Aceștia se potrivesc și în locul siguranțelor Normale (ATO).3. Suport siguranță auto (Fuse tap)

Înainte de a comanda suporții de siguranțe trebuie să verificați la panoul de siguranțe ce tip de siguranțe aveți. Aceștia sunt folosiți pentru o conexiune simplă și sigură a Alimentatorului la panoul de siguranțe se folosește acest tip suport în care se introduce atât siguranța originală a mașinii cât și siguranța destinată acestui circuit.
Siguranța originală se montează în locașul dinspre lamelele suportului iar siguranța noului circuit se montează în locașul din dreptul firului. Suporții de siguranțe sunt deja dotați cu siguranțele pentru alimentator (5A) iar siguranța autovehiculului se montează în locașul liber.

Denumirile corecte ale suporților de siguranțe sunt cele oficiale, conform Wikipedia:

Normal (ATO), Mini, Micro 2, Mini Low Profile.4. Filtru CPL antireflex

Acesta se montează peste lentila camerei și se folosește pentru diminuarea reflexiilor bordului auto în parbriz și care diferă ca intensitate de la o mașină la alta. Prin montarea filtrului CPL reflexiile deranjante din parbriz sunt eliminate în cea mai mare parte. O consecință nedorită a filtrului CPL ar putea fi că acesta întunecă puțin imaginea dar ținând cont de faptul că imaginile în condiții de noapte a tuturor camerelor Viofo sunt cu mult mai luminoase decât majoritatea camerelor de pe piață, impactul lentilei CPL este minor. Nicio lentilă CPL nu poate elimina 100% reflexiile din parbriz deoarece ar influența în mod negativ calitatea imaginii.5. Cameră spate pentru Viofo

Camera secundară pentru spate poate fi achiziționată separat de camera principală Viofo. Se vinde pentru modele din seria A129, A139, A229, T130.
Această cameră nu poate funcționa independent, trebuie obligatoriu conectată la camera principală Viofo.
Ea vine însoțită de: cablu (6 metri), suport prindere cu adeziv, 2 bucăți adeziv rezervă.

6. Telecomanda Bluetooth pentru camerele video auto Viofo

Telecomanda Bluetooth se folosește pentru salvarea înregistrărilor importante împotriva ștergerii automate și are aceeași funcție cu butonul pentru salvare evenimente de pe camera video. Avantajul telecomenzii constă în montarea ei într-un loc ușor accesibil în zona volanului, comparativ cu locul de amplasare al camerei video.

Telecomanda este alimentată de o baterie CR2032 și trebuie doar împerecheată cu camera video. Activarea acesteia se realizează când camera este deja pornită și se apasă pe butonul telecomenzii timp de 3-4 secunde. Procedura este descrisă în manual.


7. Card MicroSD Viofo

Cardurile MicroSD marca Viofo sunt profesionale, din seria High Endurance, de tip MLC și au viteze de transfer de până la 80MB/s.Tehnologia MLC este cea recomandată în cazul camerelor video auto și care presupun o scriere continuă pe card. Pachetul conține și un adaptor SD - Micro SD, mai multe detalii aici.
ACCESORII CAMERE SPORT

Accesoriile sunt oferite atunci când plasați comanda. În funcție de modelul camerei și disponibilitatea acestora, acestea pot fi:
1. Suport auto fix și ventuză. Acestea se folosesc la alegere, fiecare fiind cu avantajele lui. Suportul fix este de dimensiuni foarte mici și este recomandat atunci când doriți să folosiți camera într-o singură mașină sau doriți o poziție cât mai exactă a filmării de fiecare dată. Suportul cu ventuză este recomandat atunci când doriți să nu vă rămână prins nimic de parbriz sau să folosiți camera în mai multe mașini. Suportul are surubul standard de prindere folosit de toate camerele video sport, gen GoPro.

2. Telecomanda pentru camerele Git2 și Git2P. Această telecomandă este utilă pentru situațiile în care doriți să faceți fotografii sau să porniți și să opriți filmarea de la o distanță de până la 7 metri. Funcționează cu baterie CR2032.
Nu sunt produse în această categorie.